ksaderfos-skywalker-self-development-tips.jpg

Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο η προσωπική ανάπτυξη και η δημιουργία ενός ισχυρού προφίλ είναι ζωτικής σημασίας για την επαγγελματική επιτυχία μας. Η εικόνα μας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς το πώς μας βλέπουν οι άλλοι είναι το κλειδί για να μας εμπιστευτούν, ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές συνεργασίας μαζί μας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε μια σωστή επαγγελματική εικόνα τόσο στα social media όσο και στη θέση εργασίας μας.

Στο κείμενο που ακολουθεί έχω συγκεντρώσει tips και κατευθυντήριες οδηγίες για να αναπτύξεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ.

Καθόρισε τους στόχους σου

Προσδιόρισε ποιους στόχους θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, είτε αυτοί αφορούν την καριέρα σου είτε την προσωπική ζωή σου. Αυτή η συνειδητοποίηση θα σε βοηθήσει να ιεραρχήσεις τις επιλογές σου και να οργανώσεις τον χρόνο και τις προσπάθειές σου για την υλοποίησή τους.

Επένδυσε στην προσωπική σου ανάπτυξη

Να αναπτύσσεις συνεχώς τις δεξιότητές σου και να επενδύεις στη γνώση. Να συμμετέχεις σε σεμινάρια που έχουν σχέση με την προσωπική ανάπτυξη, να διαβάζεις βιβλία αυτοβελτίωσης, να παρακολουθείς online μαθήματα και να αποκτάς νέα ενδιαφέροντα. Η συνεχής ανάπτυξη θα σου επιτρέψει να είσαι ενημερωμένος και προετοιμασμένος για νέες ευκαιρίες που προκύπτουν στην αγορά εργασίας.

Ανάπτυξε το προσωπικό σου brand

Καθόρισε την εικόνα σου και τις αξίες σου που θέλεις να περάσεις μέσω του personal branding. Δημιούργησε ένα συνεκτικό προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδες ή blogs και επικοινώνησε με σαφήνεια το μήνυμά σου προς τα έξω. Ανάπτυξε μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και δημιούργησε συνεργασίες με επαγγελματίες που θα ενισχύσουν την επιρροή σου. Να καλλιεργείς διαρκώς σχέσεις με νέους επαγγελματίες και να διατηρείς τις ήδη υπάρχουσες. Να συμμετέχεις σε ομάδες στα social media, όπως το Facebook και το LinkedIn, συναντήσεις και εκδηλώσεις που σου επιτρέπουν να συνδεθείς με άλλους επαγγελματίες και να μοιραστείς τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου.

Δούλεψε την προσωπική σου εικόνα

Η εμφάνιση, ο τρόπος ομιλίας και η συμπεριφορά σου είναι σημαντικά στοιχεία του προσωπικού σου brand. Φρόντισε να είσαι επαγγελματίας, ευγενικός και αυθεντικός σε κάθε περίσταση. Προσάρμοσε τον τρόπο επικοινωνίας σου ανάλογα με τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεσαι και δείξε σεβασμό προς όλους.

Η προσωπική ανάπτυξη και η δημιουργία ενός ισχυρού personal branding απαιτούν δέσμευση, συνέπεια και συνεχή εξέλιξη. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και δες τον εαυτό σου να αναπτύσσεται και το προσωπικό σου brand να ενισχύεται. Να θυμάσαι ότι η προσωπική ανάπτυξη είναι ένα ταξίδι που διαρκεί όλη τη ζωή σου, επομένως να αξιοποιείς κάθε ευκαιρία για να μαθαίνεις και να αναπτύσσεις τον εαυτό σου.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn