manpower-careerrips.jpg

Σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση και εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας για υποψηφίους εργαζομένους διαδραματίζει στο εργασιακό πεδίο η κατάλληλη προετοιμασία για μια συνέντευξη, τόσο φυσική όσο και ψηφιακή.

Οι εταιρίες που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού (εύρεση, στελέχωση, διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπων) γνωρίζουν καλά τόσο τη διαδικασία της συνέντευξης όσο και τα ζητούμενα των εργοδοτών και μπορούν να παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές στους υποψηφίους προκειμένου να προετοιμαστούν ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Οι απαιτητικές και απρόβλεπτες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης αναγκάζουν πολλές φορές τους υποψηφίους να σκεφτούν βιαστικά μια ιδανική απάντηση την οποία δεν έχουν προετοιμάσει. Ως εκ τούτου μέχρι την είσοδο του υποψήφιου στον χώρο της συνέντευξης, τίποτα δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη. Θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την εταιρία, τους στρατηγικούς της στόχους, τους ανθρώπους που θα συναντήσει και τα θετικά και αδύναμα σημεία του.

Μάθετε παρακάτω με 6 απλά αλλά πολύ σημαντικά tips για το πώς να προετοιμαστείτε σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο HR σύμβουλο μιας εταιρίας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρωπίνου δυναμικού:

  1. Ερευνήστε πληροφορίες για την εταιρία, για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και προσδιορίστε τους κύριους στρατηγικούς της στόχους. Αναζητήστε στοιχεία για αυτούς που σας παίρνουν τη συνέντευξη και τη θέση που κατέχουν ελέγχοντας τα προφίλ τους στο LinkedIn ή προσπαθήστε να αντλήσετε πληροφορίες από τις επαφές σας σχετικά για αυτά τα άτομα.
  2. Ετοιμάστε μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού σας.

Μην περιοριστείτε στην παράθεση προφορικών στοιχείων αλλά παρουσιάστε και τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα σε ένα portflolio με δείγματα της εργασίας σας, ακόμα κι αν δεν σας έχει ζητηθεί. Εάν βρίσκεστε σε συνέντευξη για θέση υψηλότερου επιπέδου, ίσως θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας ένα πλάνο σχεδιασμού για τις επόμενες 30-60-90 ημέρες. Το πλάνο αυτό θα πρέπει να σκιαγραφεί τι σκοπεύετε να κάνετε όταν προσληφθείτε ώστε να αποδείξετε στον υπεύθυνο πρόσληψης ότι είστε ο πιο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση.

  1. Προετοιμάστε απαντήσεις για τις συχνές ερωτήσεις, όπως π.χ. Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου; Τι ψάχνεις στον εργοδότη; Ή τι θα έκανες τις πρώτες 90 μέρες στη δουλειά;
  2. Προετοιμάστε την παρουσίασή σας

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που θα πείτε, αλλά πώς θα τα πείτε. Δώστε προσοχή στη στάση και στη γλώσσα του σώματός σας. Εάν δεν εκπέμπετε εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θα χάσετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εξασκηθείτε για τυχόν χειραψίες, για την οπτική επαφή που θα έχετε, αλλά ακόμη και για τον τρόπο ακρόασης.

  1. Πραγματοποιήστε μια εικονική συνέντευξη

Οι απαντήσεις που δίνετε μπορεί να είναι σωστές και να βγάζουν νόημα για εσάς, αλλά πρέπει να γνωρίζετε και πώς ακούγονται σε κάποιον άλλο. Το πανεπιστήμιό σας πιθανότατα θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να πραγματοποιήσετε μια εικονική συνέντευξη εργασίας. Μπορείτε να κάνετε μια εικονική συνέντευξη με έναν φίλο, έτσι ώστε να εξασκήσετε καλύτερα τις απαντήσεις σας.

  1. Θέστε ερωτήσεις

Τέλος, όταν ο υπεύθυνος πρόσληψης σας δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε, μην την αφήσετε να πάει χαμένη. Πρέπει να γνωρίζετε εξαρχής τι θέλετε να ρωτήσετε. Σημαντικές ερωτήσεις αφορούν το πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρία, το διάστημα που ο υπεύθυνος πρόσληψης εργάζεται για την εταιρία, τον αριθμό των πελατών, αν θα υπάρξει και 2η ή και 3η συνέντευξη κ.ά.

ManPower LogoΤο πλεονέκτημα της ManpowerGroup Greece

Προκειμένου ο υποψήφιος να «επιβιώσει» στις δύσκολες ερωτήσεις μιας συνέντευξης, οι εταιρίες παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού τον εξασκούν με ειδική καθοδήγηση. Οι HR σύμβουλοι της ManpowerGroup Greece εκπαιδεύουν τους υποψηφίους με προσομοίωση σε εικονικές συνεντεύξεις (mock interviews) και τον καθοδηγούν για μια σωστή προετοιμασία αναφορικά με το «πώς απαντάμε στις ερωτήσεις που θα τεθούν».

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, την ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δέκατη τρίτη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Follow us ManpowerGroup Greece

man ld  man fb  man ins  man tw

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn