ksaderfos-synentefxh-mesw-video2.jpg

Η αναζήτηση εργασίας έχει διαφοροποιηθεί ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Καθώς οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα μέτρα της φυσικής απόστασης, οι «παραδοσιακές» συνεντεύξεις έχουν μορφοποιηθεί σε ψηφιακές συνδιαλλαγές, με την συνέντευξη μέσω βίντεο να γίνεται ο πρωταγωνιστής. Η ManpowerGroup καταγράφει τους τρόπους ώστε να ξεχωρίσετε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη. 

Εξοικειωθείτε με την διαδικασία ώστε να αποφύγετε τεχνικές δυσκολίες

Αποτελεί κοινή πρακτική για πολλούς να ελέγχουν προκαταβολικά την διαδρομή που θα  ακολουθήσουν για να μεταβούν στην συνέντευξη τους, ώστε να βεβαιωθούν πως δεν θα χαθούν ή δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολία κατά τη μετάβαση. Το ίδιο ισχύει και στις διαδικτυακές συνεντεύξεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την κατάλληλη πλατφόρμα, έχετε δημιουργήσει λογαριασμό και ότι γνωρίζετε πως να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο λογισμικό. Οι διαδικτυακές συναντήσεις μπορεί να είναι απογοητευτικές εάν παρεμποδίζονται από «παγωμένα» καρέ, καθυστέρηση ήχου και κλήσεις που διακόπτονται. Διασφαλίστε ότι η διαδικτυακή σας συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ομαλά, ζητώντας από τους συγκατοίκους σας να αποφύγουν ενέργειες που απαιτούν υψηλή χρήση σύνδεσης ίντερνετ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σας, όπως είναι η προβολή βίντεο. Αν η χρήση κοινής σύνδεσης ίντερνετ δημιουργεί προβλήματα, εξετάστε την επιλογή της κοινής χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Δώστε προσοχή στην παρουσία σας 

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που εργαζόμαστε από το σπίτι συνήθως φοράμε πιο καθημερινά ρούχα, θυμηθείτε όμως ότι κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης θα πρέπει να ντυθείτε πιο επαγγελματικά και να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση. Η παρουσίαση παίζει σημαντικό ρόλο σε μια φυσική αλλά διαδικτυακή συνέντευξη όπου απαιτείται η ύπαρξη ενός επαγγελματικού και καθαρού background. Καθίστε ευθεία στην κάμερα και κρατήστε το σώμα σας σε όρθια στάση. Αναπνεύστε σωστά, εισπνέοντας από το διάφραγμα, με αυτή την τεχνική θα μπορέσετε να κρατήσετε μια ευθυτενή στάση. Εξασκηθείτε στην επαφή των ματιών, στις εκφράσεις του προσώπου, ακόμη και στον τρόπο ακρόαση σας. Δώστε προσοχή στο πώς θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας, δείξτε ενθουσιασμό και με αυτοπεποίθηση αναδείξτε τις δεξιότητες σας. 

Πραγματοποιήστε μια αναπαράσταση συνέντευξης 

Η ανάδειξη αυτοπεποίθησης κατά τη συνέντευξη απαιτεί εξάσκηση. Αυτό ισχύει επίσης και για τις διαδικτυακές συνεντεύξεις. Εξασκηθείτε  κάνοντας πρόβα μέσω βίντεο. Πολλά γραφεία σταδιοδρομίας σχολών παρέχουν στους αποφοίτους συμβουλές «προετοιμασίας» της συνέντευξης μέσω διαδικτύου. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να κάνετε πρόβα με έναν φίλο πριν τη διενέργεια της συνέντευξης σας. 

Έγκαιρο follow-up

Ένα απολογιστικό μήνυμα μπορεί αναδείξει και να ενισχύσει τις εντυπώσεις μετά από την συνέντευξη. Στείλτε μια σύντομη σημείωση στους υπεύθυνους προσλήψεων, αναφέροντας τι σας έκανε να αισθάνεστε συνδεδεμένοι με τη θέση και πώς οι συνεντευξιαστές σας βοήθησαν να κατανοήσετε τον ρόλο. Αυτό μπορεί να ενδυναμώσει τη γνώμη τους για εσάς. Στις διαδικτυακές συνεντεύξεις, μπορούν να εφαρμοστούν πολλές από τις «παραδοσιακές» τεχνικές συνέντευξης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προκλήσεις. Μην περιμένετε την τελειότητα - οι συνεντευξιαστές πιθανότατα αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις με εσάς. Η προετοιμασία και η προσαρμογή σε ένα νέο κανάλι  αναδεικνύει  ένα διαφορετικό επίπεδο των δεξιοτήτων σας και αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος σας. 

Διαβάστε επιπρόσθετες χρήσιμες συμβουλές καριέρας.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™

Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε 80 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρίες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, στην ισότητα και την αναπηρία. Το 2020 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για εντέκατη φορά ως μία από τις πλέον Ηθικές Εταιρίες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρία στον κλάδο.

Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων στην Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ManpowerGroup Ελλάδας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας.

Για εταιρείες: www.manpowergroup.gr  

Για υποψήφιους: www.manpower.gr

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn