ksaderfos-papazoglou-epaggelmatikos-eaftos2.jpg

Είναι αρκετό ένα δυνατό βιογραφικό ή η πολυετής εμπειρία για να πετύχεις εύκολα το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα; Η αγορά εργασίας αλλάζει συνεχώς και είναι ιδιαίτερα απαιτητική, για να αποκτήσεις, να διατηρήσεις ή να διακριθείς στην εργασία που έχεις, αλλά και για να αναζητήσεις μία καλύτερη. Στρατηγική, φήμη, personal branding, διαδικτυακή εικόνα είναι μερικά μόνο από τα κλειδιά που θα πρέπει να αξιοποιήσεις, για να δημιουργήσεις τον καλύτερο επαγγελματικό σου εαυτό. 

Μέσα από τη διά βίου μάθηση, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, τη συνεχή βελτίωση, το coaching, το mentoring θα αποκτήσεις όλα όσα χρειάζεσαι για να διεκδικήσεις σωστά και με αυτοπεποίθηση το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα.  Ο μόνος που μπορεί να το πετύχει αυτό είσαι εσύ με το να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ακολουθώντας διαπιστωμένες μεθόδους επιτυχίας.

Το coaching είναι μία μέθοδος προσιτή σε όλους και προσφέρει τεράστια οφέλη. Μπορείς να το δοκιμάσεις σήμερα με τη δωρεάν 30λεπτη συνάντηση coaching που σου προσφέρω (μέσω Skype) και μπορείς να την αποκτήσεις μέσα από την ιστοσελίδα μου www.mariapapazoglou.com. Εκεί θα βρεις και το on-line πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και καριέρας, στο www.boostyourcareer.gr, όπου μαζί με μία ομάδα ειδικών παρέχουμε συμπυκνωμένη γνώση για όλους τους τομείς που είναι απαραίτητοι για να διεκδικήσεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα. 

Οι έρευνες και οι ειδικοί λένε πως οι τυπικές γνώσεις από μόνες τους δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν την επαγγελματική επιτυχία. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας συνδυασμός των απαιτούμενων προσόντων, των απαραίτητων δεξιοτήτων που ζητά η σημερινή αγορά εργασίας και μίας ολοκληρωμένης και ισορροπημένης προσωπικότητας. Και φυσικά όλα αυτά να μπορεί κάποιος να τα παρουσιάσει, να τα προβάλει με κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ως career και life coach και ιδρύτρια του www.mentorascoach.com συνεργάζομαι με όσους θέλουν να δημιουργήσουν την ιδανική επαγγελματική εικόνα, έτσι ώστε να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να πετύχουν τους στόχους τους. Με βάση αυτή την εμπειρία μοιράζομαι μαζί σου σε αυτό το άρθρο τα 5 σημεία που μπορεί να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που διεκδικείς την καριέρα σου.

  1. Ανακάλυψε τα δυνατά σημεία σου και ενίσχυσέ τα ακόμα περισσότερο

Διαθέτουμε τεράστια αποθέματα δυνάμεων. Το πρόβλημα όλων μας είναι ότι δεν αξιοποιούμε πάντα τις δυνατότητες της φύσης και όσες έχουμε αποκτήσει, γνώσεις, σπουδές, ταλέντα, έτσι ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας (#beyourbestself). Και πώς θα γίνει αυτό; Με το να ανακαλύψεις τα δυνατά σημεία σου και να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Αυτό θα γίνει αμέσως αντιληπτό από τους άλλους και θα καταλάβουν ότι μπορείς να προσφέρεις αξία μέσα από την εργασία σου.

  1. Δημιούργησε τη στρατηγική της καριέρας σου

Τι έχει νόημα για σένα; Τι θέλεις να πετύχεις; Για ποιο λόγο θέλεις να το πετύχεις; Η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία. Την επιτυχία τη χτίζουμε αφού πρώτα τη σχεδιάσουμε σωστά. Εάν έχεις ξεκάθαρους στόχους και την προσωπική σου στρατηγική, πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητες να πετύχεις ό,τι επιθυμείς. Υπάρχουν εντυπωσιακά παραδείγματα ανθρώπων που ανέλαβαν δράση με προσήλωση στον στόχο και πέτυχαν όλα όσα ήθελαν. Ο στόχος είναι το βήμα ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα και η στοχοθεσία είναι ένα από τα βασικά στάδια της διαδικασίας που ακολουθούμε στο coaching και είναι απαραίτητη για να πετύχεις όσα θέλεις στη ζωή και στην καριέρα σου.

  1. Φρόντισε τη φήμησου και την επαγγελματική σου εικόνα

Οι άνθρωποι μας κρίνουν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα όταν μας συναντούν και το πιο πιθανό είναι ότι η γνώμη τους αυτή δεν θα αλλάξει ποτέ. Το να κάνουμε μία άριστη πρώτη εντύπωση είναι απίστευτα σημαντικό, γιατί έχουμε μόνο μία ευκαιρία!

Σε αυτό θα σε βοηθήσει το personal branding, για το οποίο βλέπω ένα τεράστιο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που επιδιώκουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Είναι ο τρόπος για να αναδείξεις την προσωπικότητά σου και την αξία που μπορείς να προσφέρεις. Το personal branding είναι μία επένδυση στον εαυτό σου και θα σε ωφελήσει για να μπορείς να συστήνεσαι με αυτοπεποίθηση, να δημιουργήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης, να επικοινωνείς αποτελεσματικά, να διαφοροποιηθείς, να αναδείξεις τα θετικά σου στοιχεία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των άλλων.

Ένα από τα πιο συχνά εμπόδια καριέρας είναι η ακατάλληλη ένδυση στον χώρο εργασίας. Πολλοί ευφυείς και ικανοί άνδρες και γυναίκες συχνά απορρίπτονται επειδή δεν δείχνουν τι αξίζουν και η έλλειψη επαγγελματικής εμφάνισης τους κρατά πίσω. Εάν αναβαθμίσεις την εικόνα σου, θα προσελκύσεις το ενδιαφέρον των άλλων και θα κάνεις μία δημόσια δήλωση για το ποιος είσαι, πώς νιώθεις και πού στοχεύεις.

  1. Σημασία δεν έχει τι λες, αλλά πώς το λες

Η επικοινωνία, καθώς και το πώς οι άλλοι μας αντιλαμβάνονται μέσα από αυτή, είναι σημαντική παράμετρος για την επαγγελματική επιτυχία. Πολλές φορές πάμε σε μία συνάντηση και νομίζουμε ότι τα πήγαμε καλά γιατί είπαμε όλα όσα θέλαμε. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα λόγια που λέμε έχουν πολύ μικρότερη σημασία σε σχέση με τον τρόπο που τα λέμε, καθώς και το τι εκπέμπουμε εκείνη τη στιγμή. Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από τις λέξεις και δίνει στον συνομιλητή σημαντικές πληροφορίες για τον εσωτερικό μας κόσμο.

Μιλώντας για την αποτελεσματική επικοινωνία, αξίζει να αναφερθούμε στο πώς αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης που χρησιμοποιούν οι εργοδότες, οι συνεργάτες ή οι πελάτες σου. Θα ελέγξουν το προφίλ σου πριν σε καλέσουν σε συνάντηση και σίγουρα πριν συνεργαστούν μαζί σου. Χρειάζεται να φροντίσεις τη διαδικτυακή σου εικόνα, έτσι ώστε να αναδεικνύει αυτά που θέλεις να διεκδικήσεις και σε καμία περίπτωση να μην σαμποτάρει την πρόοδό σου.

  1. Επένδυσε σε σένα για να γίνεις ο καλύτερός σου εαυτός

Το coaching, το mentoring θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις, να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις αποτελεσματικές μεθόδους ώστε να χτίσεις βήμα βήμα την επαγγελματική σου εικόνα και να καταξιωθείς στον επαγγελματικό στίβο. Το career coaching είναι μία επένδυση στον εαυτό σου, ένα δώρο πολύτιμο για το παρόν και το μέλλον σου. Θα είναι ο κατάλληλος σύμμαχος που θα σε υποστηρίξει για να ξεπεράσεις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις, έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους που θα θέσεις.

Στις επιτυχίες σου,

Μαρία Παπάζογλου,
Πιστοποιημένη Career & Life Coach, Corporate Trainer, PR Advisor

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn