Μέσα από άρθρα

#JobDay Αφετηρία - ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (3/5/2022)

Περισσότερα...

To ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  σε συνεργασία με το Skywalker.gr διοργανώνουν τη δράση #JobDay Αφετηρία-ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Πρόκειται για μια δράση που περιλαμβάνει workshops ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων.

Η δράση απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν σε επίπεδο δεξιοτήτων και στοχεύει στην ενδυνάμωση, την κινητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή όσων βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Περισσότερα...

ManpowerGroup Greece: 6 Τρόποι για να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη

Περισσότερα...

Σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση και εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας για υποψηφίους εργαζομένους διαδραματίζει στο εργασιακό πεδίο η κατάλληλη προετοιμασία για μια συνέντευξη, τόσο φυσική όσο και ψηφιακή.

Οι εταιρίες που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις ανθρωπίνου δυναμικού (εύρεση, στελέχωση, διαχείριση και ανάπτυξη ανθρώπων) γνωρίζουν καλά τόσο τη διαδικασία της συνέντευξης όσο και τα ζητούμενα των εργοδοτών και μπορούν να παρέχουν τις κατάλληλες συμβουλές στους υποψηφίους προκειμένου να προετοιμαστούν ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους.

Περισσότερα...

Είμαι νέος και αναζητώ εργασία. Κι αν δεν έχω προϋπηρεσία;

Περισσότερα...

Ίσως μια από τις δυσκολότερες περιόδους στη ζωή σου να είναι η περίοδος της προσπάθειάς σου να εισέλθεις στην αγορά εργασίας όταν είσαι νέος και παράλληλα δεν κατέχεις εργασιακή εμπειρία. Όταν, με λίγα λόγια, προσπαθείς να κάνεις τα πρώτα σου εργασιακά βήματα. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε κάποιες βασικές κατευθύνσεις / επιλογές για ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Περισσότερα...

Αναζήτηση εργασίας: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Περισσότερα...

Μια μικρή ιστορική αναδρομή

Οι αρχαίοι  Έλληνες πίστευαν πως πίσω από κάθε τέχνη, κατασκευή και επίτευγμα του ανθρώπου βρισκόταν η Θεά Αθηνά – Εργάνη, η θεά της εργασίας. Έμαθε τους ανθρώπους να χτίζουν σπίτια και ναούς, να υφαίνουν, να καλλιεργούν τη γη, να κατασκευάζουν ξύλινα πλοία για να εξορμούν στους ωκεανούς.

Περισσότερα...

Πώς να διαφημίσεις τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη εργασίας

Περισσότερα...

Η ιδέα τού να «διαφημίσεις» τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης εργασίας μπορεί να σου προκαλεί ιδιαίτερο άγχος, εκτός κι αν έχεις αποκτήσει κάποια εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων. Μαθαίνοντας να προωθείς τον εαυτό σου με πειστικό τρόπο, χωρίς να δείχνεις αλαζονεία ή μεγάλη αγωνία για εύρεση εργασίας, κατακτάς στην ουσία το νόημα της συνέντευξης εργασίας.

Περισσότερα...