Μέσα από άρθρα

Βήματα για να δημιουργήσεις το πρώτο σου βιογραφικό για την αγορά εργασίας

Περισσότερα...

Η δημιουργία ενός βιογραφικού είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ειδικότερα για κάποιον που είναι νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας. Για να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό σημείωμα που θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να βάλεις φαντασία. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα είναι να αποφεύγεις κοινότοπα μοτίβα μορφοποίησης και ότι θα πρέπει να διασφαλίζεις ότι όλες οι πληροφορίες σου είναι καλά οργανωμένες και σχετικές.

Το βιογραφικό σου έχει μεγάλη βαρύτητα κατά την αναζήτηση μιας θέσης εργασίας και αποτελεί την «ταυτότητά» σου στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει να είναι σαφές, συνοπτικό και ακριβές. Θα πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζει καλά την προσωπικότητα και τα προσόντα σου. Το βιογραφικό σου θα πρέπει να έχει συνάφεια με τον χαρακτήρα σου. Το βιογραφικό που θα σχεδιάσεις θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στη θέση εργασίας που επιθυμείς και θα πρέπει να το μορφοποιείς ανάλογα με τη θέση που θέλεις να διεκδικήσεις. Αν θέλεις να περάσεις στο επόμενο βήμα που είναι η συνέντευξη, φρόντισε το βιογραφικό σου να είναι συνοπτικό και εστιασμένο στη συγκεκριμένη θέση για την οποία κάνεις την αίτηση και να μην ξεπερνάει τις δύο (2) σελίδες.

Περισσότερα...

Έρχεται το #JobFestival 2022 στις 18 & 19 Νοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Περισσότερα...

Ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας, το #JobFestival 2022, θα συγκεντρώσει εργοδότες και υποψήφιους την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας θα βρίσκονται  στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αξιολογώντας υποψήφιους και βιογραφικά για 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας σχεδόν όλων των ειδικοτήτων.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobFestival 2022 του skywalker.gr δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Περισσότερα...

ManpowerGroup Greece: Σχεδιάζοντας μια αλλαγή καριέρας - Top tips

Περισσότερα...

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να αλλάξουν την καριέρα τους απολαμβάνουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, καθώς και μια σειρά από πλεονεκτήματα. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να χειριστείτε σωστά μια πιθανή μετάβαση στην καριέρα σας και να παραμείνετε κινητοποιημένοι κατά την αναζήτηση εργασίας.

Περισσότερα...

ManpowerGroup Greece: Διαχείριση άγχους κατά την αναζήτηση εργασίας μετά από μια απώλεια εργασίας

Περισσότερα...

Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, η απώλεια εργασίας και η διαδικασία αναζήτησης νέας συνοδεύονται συχνά από έντονα αγχωτικές καταστάσεις. Η απώλεια της εργασίας και η ανεργία περιλαμβάνουν πολλές αλλαγές, εκτός από την απώλεια εισοδήματος, όπως η έλλειψη νοήματος, σκοπού και επαγγελματικής ταυτότητας, η μείωση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, η αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας και η απώλεια εργασιακού κοινωνικού δικτύου.

Περισσότερα...