Μέσα από άρθρα

Tips για την ανάπτυξη του εαυτού σου και τη βελτίωση του προφίλ σου

Περισσότερα...

Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο η προσωπική ανάπτυξη και η δημιουργία ενός ισχυρού προφίλ είναι ζωτικής σημασίας για την επαγγελματική επιτυχία μας. Η εικόνα μας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς το πώς μας βλέπουν οι άλλοι είναι το κλειδί για να μας εμπιστευτούν, ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές συνεργασίας μαζί μας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε μια σωστή επαγγελματική εικόνα τόσο στα social media όσο και στη θέση εργασίας μας.

Στο κείμενο που ακολουθεί έχω συγκεντρώσει tips και κατευθυντήριες οδηγίες για να αναπτύξεις τον εαυτό σου και να βελτιώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ.

Καθόρισε τους στόχους σου

Προσδιόρισε ποιους στόχους θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, είτε αυτοί αφορούν την καριέρα σου είτε την προσωπική ζωή σου. Αυτή η συνειδητοποίηση θα σε βοηθήσει να ιεραρχήσεις τις επιλογές σου και να οργανώσεις τον χρόνο και τις προσπάθειές σου για την υλοποίησή τους.

Επένδυσε στην προσωπική σου ανάπτυξη

Να αναπτύσσεις συνεχώς τις δεξιότητές σου και να επενδύεις στη γνώση. Να συμμετέχεις σε σεμινάρια που έχουν σχέση με την προσωπική ανάπτυξη, να διαβάζεις βιβλία

Περισσότερα...

Εξ αποστάσεως συνέντευξη εργασίας: 10 χρήσιμα tips για μια επιτυχημένη επίδοση

Περισσότερα...

Η εξ αποστάσεως συνέντευξη εργασίας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Προσφέρει ευελιξία και άνεση, όμως απαιτεί και μια διαφορετική προσέγγιση από την πλευρά σου. Υπάρχουν δύο εξ αποστάσεως συνεντεύξεις: η πρώτη είναι η συνέντευξη διά τηλεφώνου, χωρίς δηλαδή την οπτική επαφή μεταξύ των δύο μερών, ενώ η δεύτερη είναι αυτή μέσω βιντεοκλήσης, με τη χρήση εφαρμογών όπως Skype, Microsoft Teams, Zoom ή Messenger.

Στην πρώτη επικοινωνία σου με τον υπεύθυνο προσωπικού χρειάζεται να διευκρινίσεις με ποιον από τους δύο τρόπους θα γίνει η συνέντευξη, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα. Επιπλέον υπάρχει και η περίφημη one-way interview, μια διαδικασία που ακολουθείται μετά το σκανάρισμα του βιογραφικού σου. Πρόκειται για μια εγγραφή βίντεο, στο οποίο απαντάς στις ερωτήσεις που σου κάνουν (συνήθως μέσω της πλατφόρμας Sparkhire και στα αγγλικά), γυρίζοντας τον εαυτό σου, χωρίς όμως να έχεις τη δυνατότητα να αναθεωρήσεις αυτό το οπτικό υλικό.

Στο κείμενο που ακολουθεί έχω συγκεντρώσει 10 χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς για μια επιτυχημένη εξ αποστάσεως συνέντευξη εργασίας.

Περισσότερα...

Πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σε λιγότερο από ένα λεπτό

Περισσότερα...

Το «elevator pitch» είναι μια σύντομη, συνοπτική παρουσίαση του εαυτού σου, μιας ιδέας, ενός προϊόντος ή ενός επιχειρηματικού πλάνου που έχεις στο μυαλό σου, η οποία μπορεί να γίνει σε διάστημα μικρότερο του ενός λεπτού. Ο όρος γεννήθηκε από την ικανότητα παρουσίασης του εαυτού σου ή μιας ιδέας σου σε έναν επαγγελματία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνάντησης σε έναν ανελκυστήρα, μια κοινωνική εκδήλωση ή μια συνέντευξη για εργασία. Η παρουσίαση του εαυτού σου θα πρέπει να είναι συνοπτική, κατανοητή και –αυτό που λέμε– «to the point». Στόχος είναι να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του ακροατή και να τον πείσεις να μάθει περισσότερα για εσένα ή να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για μια επόμενη συνάντηση ή συζήτηση.

Το «elevator pitch» είναι χρήσιμο στην επαγγελματική πορεία, στο επιχειρηματικό περιβάλλον ή σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο η συνοπτική και αποτελεσματική παρουσίαση είναι σημαντική για να κερδίσεις το ενδιαφέρον των ακροατών σου.

Πριν ξεκινήσεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου, θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου τα εξής σημαντικά στοιχεία:

Συγκεντρώσου στα

Περισσότερα...

Αλλαγή καριέρας: Η απόφαση που αλλάζει τη ζωή σου

Περισσότερα...

Η καριέρα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τομέα της ζωής μας, καθώς μας δίνει τρόπους να προβάλλουμε τις ικανότητές μας στους άλλους, να αναπτύσσουμε τα ταλέντα μας και να επιτυγχάνουμε επαγγελματική ικανοποίηση. Ωστόσο κάποιες φορές έρχεται η στιγμή που ίσως θελήσουμε ή αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας στη δουλειά και να εξετάσουμε την επιλογή αλλαγής καριέρας. Μαζί θα εξετάσουμε το γιατί και το πώς μπορείς να προχωρήσεις σε αυτή την απόφαση, όπως επίσης θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που τη συνοδεύουν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν κάποιον στη σκέψη να αλλάξει επάγγελμα. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

Έλλειψη ικανοποίησης

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι η τωρινή σου καριέρα δεν σε γεμίζει και δεν σου προσφέρει αρκετή ευχαρίστηση. Η έλλειψη αυτή μπορεί να οφείλεται στην ανυπαρξία προκλήσεων, στην ανυπαρξία έμπνευσης από την πλευρά σου για το αντικείμενό σου ή στην ασυμφωνία των εργασιακών καθηκόντων σου με τις προσωπικές σου αξίες και στόχους.

Αναζήτηση νέας εργασιακού

Περισσότερα...

Ο ρόλος των social media στην αναζήτηση εργασίας

Περισσότερα...

Τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, αλλά έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και άλλους τομείς της ζωής μας, όπως για παράδειγμα η αναζήτηση εργασίας. Πριν από αρκετά χρόνια, οι άνθρωποι εξαρτόνταν από τα συνηθισμένα μέσα αναζήτησης εργασίας, όπως οι αγγελίες εργασίας, οι προσωπικές συναντήσεις με εργοδότες και οι αγγελίες μέσω γνωστών από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Σήμερα οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σε μεγάλο βαθμό συμβάλλουν καθοριστικά στην εύρεση εργασίας και έχουν αναπτύξει μια νέα δυναμική για τη σύνδεση των υποψηφίων με την αγορά εργασίας.

Η αναζήτηση εργασίας μέσω των social media εξαρτάται κυρίως από το επαγγελματικό προφίλ. Πολλές πλατφόρμες, όπως είναι και η δημοφιλής πλατφόρμα του LinkedIn και το about.me, παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προφίλ το οποίο αναδεικνύει τις επαγγελματικές δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία του υποψηφίου. Όπως είχαμε τονίσει όμως και σε προηγούμενο άρθρο, δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει εργασιακή εμπειρία προκειμένου να δημιουργήσει

Περισσότερα...